Åk 1

Veckobrev v. 37

Hej!
Så har ännu en vecka passerat i rasande fart! Vi räknar skoldagar, när vi gått i skolan 100 dagar ska vi ha en liten fest, och vi har redan gått i ettan i 20 dagar. 
I svenskan har vi denna vecka tittat på bokstaven A, vi har samlat A-ord och tränat på att forma lilla och stora A. Vi har även varit på biblioteket och lånat böcker.
Vår grej of the day var Allemansrätten, vi har många fina rättigheter som även medför skyldighet att ta hand om vår natur på ett bra sätt.
I matten har vi fortsatt med talen 5-9 och tittat på hur de kan delas upp på olika sätt.
På SO-lektionerna har vi fått lära oss mer om hur demokrati kan fungera på en skola, vi har lärt oss om klassråd och pratat om vad elevrådets uppgift är.
Idag känns det väldigt höstlikt ute, och höst är även det vi lär oss mer om i NO just nu. Denna vecka har vi pratat om vad som händer i naturen på hösten och hur vi faktiskt kan se att det är höst. Vi har även målat ett höstträd med vattenfärger.
Bilden och idrotten har varit bra, idag sa många av barnen att idrotten varit det bästa med dagen. Andra tyckte att det absolut bästa var att få vara i klassrummet på rasten. Många tittade på Google maps och lyckades hitta vår skola!
Musiken blev inställd eftersom Jonathan var sjuk. Gruppen fick istället en stund med Lars-Göran i hans (treornas) klassrum.

Vi önskar er en trevlig helg och hoppas på lite mindre regn. Vi ses på tisdag!
Höst-hälsningar från Ann-Sofie och Jennifer

V.38
Måndag: Studiedag, skola och fritids STÄNGT
Tisdag: Bild med Maggan
Torsdag: Idrott med Alexander, blå grupp
Fredag: Idrott med Alexander, helklassVeckobrev v. 36

Hej!

Vilket härligt väder denna vecka bjöd oss på! Det är även många färre som är hemma med förkylningssymtom, vilket vi är tacksamma för.

I svenskan har vi tittat närmare på bokstaven S. Vi har tränat på att skriva den och hitta ord med S, samt identifiera var i ordet s finns.

 Ledtråden till Grej of the day var ”Världens största sandlåda?” Sahara, världens näst största öken, handlade det om, och vi fick lära oss mycket om öknar och ökendjur.

I matten har vi fortsatt med att forma siffror, 3-5, och vi har också tittat på hur talen kan delas upp.

Bedömningsstödet i matematik har jag genomfört och nästa vecka börjar vi med svenskan.

 I SO har vi fått lära oss om demokrati och kompromisser. Det är svårt när alla vill bestämma och kan lätt bli rörigt. Vi märkte att vi behöver träna på att kompromissa och att turas om.

I NO har vi börjat prata om olika årstider och hur det kommer sig att vi har fyra olika sådana i vår del av världen.

Bild, musik och idrott funkade jättebra även denna vecka.

Biblioteket i måndags blev dock en flopp då bibliotekskorten var på vift. Nu har de hittat tillbaka till oss och vi gör ett nytt försök på måndag. 

Trevlig helg önskar Ann-Sofie och Jennifer

 V. 37

Må: Bibliotek

Ti: Bild med Maggan

To: Idrott med Alexander, röd grupp. Musik med Jonathan, blå grupp.

Fr: Idrott i helklass.

Måndag 20/9 STÄNGNINGSDAG, skola och fritids stängt.Veckobrev v. 35

Hej!
September är här och förkylningarna kom som ett brev på posten. Rekommendationerna om 48 symtomfria timmar hemma kvarstår tills vidare.
Veckan gick väldigt snabbt. Både bild, musik och idrott fungerade otroligt bra och vi har haft mycket roligt tillsammans denna vecka. Vi har börjat hitta våra rutiner i klassrummet och arbetsviljan hos eleverna är fantastisk!
I svenskan har vi tittat närmare på bokstaven O, hur dess ljud låter och hur den formas på ett korrekt sätt. Vi har introducerat ’Grej of the day’, (som i vårt fall blir en grej of the week), en minilektion om något ämne. I början av veckan fick eleverna en ledtråd och igår var det dags att prata om grejen, som visade sig vara ormar. 
I matten har vi tittat på mönster och symmetri och övat på att forma siffrorna 0-2.
I SO har vi pratat om kamratskap och hur man är en bra kompis. I NO har vi fortsatt med olika sorters material och hur vi kan använda deras olika egenskaper för att sortera dem.
 Nästa vecka kommer vi att börja gå till biblioteket på måndagar. Eleverna får då möjlighet att både låna hem böcker och att låna en bänkbok att ha i skolan.
Det är mycket information så här i början av läsåret, men jag vill passa på att påminna om att lappar till skolhälsovården, kontaktuppgifter samt datorkontrakt ska tillbaka till skolan.
 Trevlig helg önskar Ann-Sofie och Jennifer
 V. 36
 Må: Bibliotek
Ti: Bild med Maggan
To: Idrott med Alexander, blå grupp (ombyte och handduk). Musik med Jonathan, röd grupp.
Fr: Idrott i helklass (ombyte och handduk).

OBS! Måndagen den 20/9 är en studiedag, skola och fritids stängt. 


Veckobrev v. 34

Veckobrev v. 34

 Så har vi klarat av den första skolveckan. Det har varit en givande vecka och vi börjar så smått hitta våra rutiner. Vädret har bjudit på en blandad kompott och vi har varit ute i både sol och ösregn.

 I svenska och matte har vi bland annat arbetat med ett uppstartshäfte. På vår första SO lektion pratade vi om regler och varför de behövs. I NO har vi gått igenom olika material och källsortering. Vi har även lekt och gjort samarbetsövningar.

 Igår gick brandlarmet och vi blev tvungna att utrymma byggnaden. Barnen skötte det hela fantastiskt! De visste precis vad de skulle göra och vart de skulle gå.

 Idrottslektionen i halvklass på torsdagar kommer att hållas tillsammans med åk 3. Det är en mindre grupp elever och det blir ett bra tillfälle för klasserna att få samarbeta och lära av varandra. Jag kommer att vara med på idrottspassen.

 Inför v. 35:

 Tisdag: Bild med Maggan

Torsdag: Idrott med Alexander, röd grupp. Musik med Jonathan, blå grupp

Fredag: Idrott med Alexander, hela klassen.


Trevlig helg önskar Ann-Sofie och Jennifer


Veckobrev v. 21 

Hej där hemma veckobrevet kommer lite tidigare denna vecka med då jag idag kommer att gå ut med lite information till eleverna angående hösten och det kan vara bra att ni vet om det redan nu ifall att eleverna reagerar berättar om det när de kommer hem idag. 
Som ni alla sett i de breven som gått hem i veckan kommer det att ske förändringar på både rektorsfronten och lokaler till hösten. 
Eleverna i klass 1 tyckte att förändringen i lokaler bara skulle bli roligt och jag hoppas verkligen att de blir en förändring till det bättre. 
Nu till det som kommer att bli till ännu en förändring till hösten. Då jag under denna terminen gjort klart min utbildning men inte hinner att få min legitimation innan sommaren så blir det tyvärr så att jag behöver att flytta på mig till nästa termin vilket innebär att eleverna kommer att få en ny mentor till nästa termin. Det är jättetråkigt och jag hade verkligen hoppats på att jag kunde fortsätta med gruppen men de blev tyvärr inte så. Maria som nu har klass 3 kommer att ta över gruppen till nästa termin, vilket jag tror kommer fungera jättebra. 

Skolveckan har rullat på som vanligt med lite avbrott för att titta på högstadieelevernas friidrottsdag under Onsdagen. 
Eleverna räknar ner dagarna till sommarlovet och det märks att de är slutet av terminen. 
Vi har i denna vecka jobbat och repeterat ental och tiotal i matten. Börjat avsluta vårat tema om sinnena i NO:n och påbörjat vårat allra sista lilla tema om samhället i SO:n. 
De blir mycket avsluta, repetera och göra klart så här i slutet av terminen. 
Nästa vecka kommer lektioner och dagar att se ut som vanligt med sista veckan är det bara måndagen där vi har "vanliga" lektioner, tis-, ons- och torsdag kommer att bestå av andra lite schemabrytande aktiviteter.   Vi kommer att ha läxor som vanligt under nästa vecka (22) men under sista veckan kommer vi ha läxfritt. 

Påminner om att vi har en planerad utflyktsdag nu imorgon (28/6) då vi kommer att vara ute även om det regnar lite smått så kläder efter väder! 

Inför nästa vecka: 
Måndag: läxutlämning, läsläxa och veckans ord. 
Tisdag: Musik, läxhjälp (sista  gången för terminen).
Onsdag: Idrott
Torsdag: Idrott, bild 
Fredag: Läxförhör, läsläxa och veckans ord.

Jag kommer att vara frånvarande både torsdag och fredag nästa vecka då jag har mina sista stora examinationer och seminarium under dessa dagar, men Helene och Anette kommer att ta över stafettpinnen under dessa två dagar. Maria kommer även att vara inne och hälsa på / ta en del lektioner framöver för att lära känna gruppen. 

Önskar er alla ett trevligt avslut på veckan och en härlig helg! 
/ Sandra    
 

Veckobrev v. 20 

Hej där hemma!
Då var denna skolvecka slut och nedräkningen inför sommarlovet har börjat att dra igång på riktigt! 
Lite av en kortvecka då det i måndags var stängningsdag och skolan var stängd. 
Resterade av veckan har rullat på som vanligt och i denna vecka har vi hunnit med bland annat. 
*Repeterat positionssystemet i matematiken. 
* Skrivit berättelser på datorerna ( vilket gick över förväntan när de väl kom igång!). 
* Haft idrott där vi lekt olika lekar bland annat bomben, Harry Potter och tjuv och polis. 
* Skrivit noter på musiken. 
* Varit på biblioteket och lånat nya lådböcker. 

På fredag (28/5-21)  kommer vi att köra en hel utedag och hoppas på att vädret håller sig fint! Vi kommer att vara i skogarna utanför Ankarsrum så tänk på hållbara kläder och bekväma skor! Vi bjuder på ute lunch, pannkakor, festis och frukt. Vilket innebär att vi alltså inte går tillbaka till skolan för lunch utan vi har mat med oss ut. 
Vi hoppas på att detta blir ett mysigt och roligt tillfälle för både oss och eleverna som jobbat så hårt och utvecklats så mycket under det här året i åk 1. 

Inför nästa vecka: 
Måndag: Läxutlämning, läsläxa och veckans ord. 
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott, ( tänk på att om vädret tillåter så är vi ute). 
Torsdag: Idrott, ( tänk på att om vädret tillåter så är vi ute). Bild, Läxförhör
Fredag: UTEDAG! 
Önskar er alla en trevlig helg! 
/ Sandra
 

Läxa v.20

Denna vecka har vi enbart läsläxa! Sidorna är som följer....
Röda boken s.100-103
Gröna boken s.96-101
Önskar er alla en trevlig vecka!
/Sandra

Veckobrev v.19

Hej där hemma!
Då var denna kortvecka slut och en riktig långhelg tar sin början. 
Dessa tre dagar har varit fulla av aktiviteter och vilket väder vi haft! 
Denna vecka har vi hunnit med att bland annat...
* Arbetat med ental och tiotal i matten. 
* Jobbat med programmering med våra inlånade bluebots. 
* Repeterat mycket addition och subtraktion
* Avslutat vårat tema om olika religioner. 
och så klart mycket mycket mer :)

Lite information angående idrotten framöver, då det nu börjar bli så vart och fint väder har Alexander bestämt att vi ska börja med uteidrotten från och med nästa vecka. Självklart blir det så att vi blir inne vid regn eller kallt väder men vi satsar på att vara ute från och med onsdag, vilket innebär att eleverna kan behöva ha en extra tröja med sig till idrotten. En vattenflaska är aldrig fel heller. 

Annars fortsätter vi som vanligt efter lovet! 
Måndag: Studiedag - skolan stängd.
Tisdag: Läxutlämning, Musik
Onsdag: Idrott (ute!)
Torsdag: Idrott (ute!) Bild
Fredag: Läxförhör

Önskar er alla en trevlig långhelg och avslutar denna lilla uppdatering med bilder från vår senaste programmeringslektion. 
/ Sandra


 

Veckobrev v. 17

Hej där hemma!

Då är ännu en skolvecka nästan helt slut.

Veckobrevet kommer denna vecka något tidigare än vanligt denna vecka. Veckorna rullar verkligen på nu och de känns som att de är mycket som ska hinnas med innan sommaren är här!

Skolarbetet har under veckan rullat på i vanlig ordning och under veckan har v i bland annat hunnit med att...

* fortsatt att arbeta med substantiv men även hunnit att börja kolla på verb. 

* Arbetat med att mäta i matematiken och jobbat med problemlösning - vilket inte var de lättaste men på samma gång var det en bra utmaning för gruppen som de löste väldigt bra i slutändan. 

* I NO:n har vi fortsatt att jobba med kroppen och denna vecka var det magen och tarmarna vi har lärt oss mer om. Vi har även pratat om vad kroppen behöver för att må bra. 

* I SO:n har vi denna vecka fortsatt att prata om kristendomen. Denna vecka såg vi bland annat en kort film där vi fick se hur det kunde se ut i en kyrka. 

Inför nästa vecka: 

Måndag: Läxutlämning, läsläxa och veckans ord.  

Tisdag: Musik

Onsdag: Idrott, glöm inte idrottskläder och handduk.

Torsdag: Idrott, glöm inte idrottskläder och handduk. Bild

Fredag: Läxförhör läsläxa och skrivläxa. 

Önskar er alla en trevlig Valborg och 1maj! 

/ Sandra


Läxor v.17

Hej där hemma!
Nu vecka nya läxor, som vanligt har vi läsläxa och denna vecka är det...
s. 86-87 i den gröna boken.
s. 88-91 i den röda boken.
Sen är det även veckans ord och denna vecka är det dess ord som vi tränar extra på att stava. 


Veckobrev v.16

Hej där hemma! 
Nu var ännu en skolvecka över och helgen stundar. 
I denna vecka har vi hunnit med bland annat..
*Att arbeta med Substantiv. 
* Fortsatt att arbeta med rimord. 
* Jobbat med tangram på matten
* gjort sista diagnosen i matteboken, vilket gick väldigt bra för eleverna! :)
* Gjort paraplyn på bilden
* Lekt "härma takten" på musiken 
* Jobbat med nya testamentet i SO:n
* Fortsatt att jobba med kroppen på NO:n där vi denna vecka pratade om hjärtat. 
* Jobbat med programmering på tekniken, där vi jobbade på en speciell sida där eleverna fick ta sig igenom en labyrint genom att blockprogramera sin lilla fågel så att den kom fram till mål.
Sidan är fri och många elever tyckte att de var väldigt roligt så jag har lovat att bifoga länken till sidan här.   studio.code.org
Där kan eleverna om de tyckte att de var roligt fortsätta att träna på att programmera. 

Inför nästa vecka.
Måndag: Läxutlämning, läsläxa och veckans ord. 
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott, glöm inte ombyte och handduk. 
Torsdag: Idrott, glöm inte ombyte och handduk. Bild
Fredag: Läxförhör, läsläxa och veckans ord. 
Önskar er alla en trevlig helg! 
/Sandra


Läxor v. 16 och påminnelse

Hej där hemma!
Ny vecka nya läxor! 
Denna vecka kör vi som vanligt läsläxa som denna vecka är 
s. 84-87 i den röda boken.
s. 84-85 i den gröna boken.

Vi har denna vecka även börjat så smått med lite skrivläxa och denna gång är det små ord som ska tränas att stavas. 
Tips inför träningen: Låt barnen själva få skriva av orden och träna på att skriva dem rätt. När de känner att de har koll på dem ta hjälp av en förälder eller syskon som säger orden som ska skrivas. 

Påminner också om att vi nu duschar efter idrotten igen! 


Önskar er en fortsatt trevlig vecka! / Sandra

Veckobrev v. 15

Hej där hemma! 
Då var första veckan slut. Skolarbetet har rullat på som vanligt och de har varit lite av en uppstartsvecka då många elever var lite trötta efter lovet, men i slutet av veckan hade rutinerna ramlat på plats igen. 
I denna vecka har vi hunnit med bland annat 
* Repetition av addition och subtraktion.
* Repeterat rim 
* Lärt oss om berättelserna i gamla testamentet i Bibeln i SO:n
* Lärt oss hur lungorna fungerar på NO:n
I nästa vecka börjar vi så smått med att ha en liten skrivläxa igen, denna gång är de små ord som eleverna får ut på måndagen som de sedan ska träna på att skriva och träna på under veckan och som sedan förhörs på fredagen. 

Inför nästa vecka: 
Måndag: läxutlämning, läsläxa och veckans ord.
Tisdag: Musik, läxhjälp
Onsdag: Idrott, glöm inte idrottskläderna, skor och handduk.
Torsdag: Idrott, glöm inte idrottskläderna, skor och handduk. Bild
Fredag: Läxförhör, veckans ord och läsläxa. 

Önskar er alla en trevlig helg! 
/ Sandra

Välkomna tillbaka efter lovet!

Nu var skolan igång igen och vi rullar så smått igång igen. 
Veckans läxa består enbart av läsläxa 
Röda boken har s. 80-83 
Gröna boken har s. 76-81

Information om idrotten, nu efter påsklovet kommer vi att börja duscha igen efter idrotten, vi kommer att börja att testa att duscha i mindre grupper för att undvika bråk vid dusch situationerna.

Önskar er en fortsatt trevlig vecka. 
/ Sandra

Veckobrev v. 12

Hej där hemma! 
Då var veckan till ända och det är dags för helg igen! 
Veckan har rullat på här i skolan, denna vecka ha vi äntligen kört igång med tekniken. Programmering stod på schemat den här veckan!
Uppstarten gick bra och eleverna var spända och verkade tycka att de var kul! ( om än lite svårt i början.)

Obs! Nästa vecka är läxfri, alltså inga läxor. 
Inför nästa vecka:
Måndag: "Teknik dag" - schemabrytande aktiviteter hela dagen.  
Tisdag: Musik, läxhjälpen inställd då vi inte har några läxor denna vecka.
Onsdag: Idrott, glöm inte ombyte
Torsdag: Idrott, glöm inte ombyte
Fredag: röd dag skolan stängd

Avslutar denna veckas brev med lite bilder från våran uppstart på teknikämnet.  Trevlig helg
/ Sandra
 

Information i väskorna idag! 

Hej där hemma! Idag har alla elever fått med sig ett utvecklings-brev hem i sina väskor! 
I brevet står de kort om hur det går för eleverna i skolan. 
Detta eftersom vi i år inte kan ha utvecklingssamtal, undrar ni något? Något ni vill ta upp eller fråga om? Ring mig på lågstadietelefonen eller sänd mig ett mail på sandra.nilsson@vastervik.se


Önskar er ett trevligt avslut på veckan! 
/ Sandra

Veckans läxor

Hej! 
Här kommer information om veckans läxor. 
Läsläxan är denna vecka 
* sidan 74-75 i den gröna boken. 
* sidan 76-79 i den röda boken. 
Skrivläxan denna vecka innefattar bokstäverna Ww, Zz och Qq, vilka är våra 3 sista bokstäver innan vi har gått igenom hela alfabetet. 

Veckobrev v. 11

Hej där hemma!
Då var skolveckan slut och dags för helg igen. Denna  vecka som var lite kortare än vanligt har rullat på i ett bra tempo och vi har hunnit med bland annat...
* 2 bokstäver Cc och Xx, vilket har gått superbra! 
* Jobbat med diagram och mönster i matten. 
* Repeterat numren 1-20 i engelska, vilket gick över förväntan eleverna var superduktiga! 
* På musiken har eleverna spelat på xylofoner vilket de tyckte var spännande. 
* I bilen fortsätter eleverna att jobba med sin flaggor. De blir jättefina! 

Inför nästa vecka. 
Måndag: Läxutdelning
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott fortsatt utan att duscha.
Torsdag: Idrott fortsatt utan att duscha. Bild
Fredag: Läxförhör.

Önskar er alla en trevlig helg! 
/ Sandra

Vi jobbar med undersökningar och diagram 


Läxor v. 11

Hej här kommer information om veckans läxor! 
Läsläxan är s. 72-73 i den gröna boken
Läsläxan är s. 72-75 i den röda boken

Eleverna har även skrivläxa, denna vecka kör vi dubbla bokstäver och de är Cc och Xx som vi kör denna vecka! 

Veckobrev v.10

Hej där hemma! 
Då var skolveckan över och helgen ligger framför oss. 
De blev bara läsläxa denna vecka då jag tyvärr var hemma i måndags, annars har skolveckan rullat på som vanligt och de är så roligt att se hur mycket eleverna utvecklas hela tiden! I stort ligger klassen bra till i både matte och svenska, läsningen hos de flesta har verkligen lossnat och de tycker att det går bättre och bättre att läsa, vilket märks när det kommer till läsläxan! 
I stort har vi denna vecka bara fortsatt vårat arbete med de olika teman som vi startat upp i de olika ämnena. 
I NO:n har vi jobbat på om kroppen. I SO:n fortsätter vi att jobba om hur Sverige ser ut och vi har även avslutat  de temat i våran bok, men vi kommer fortsätta så smått framöver för att riktigt avsluta det, men i nästa veckan kommer vi även att påbörja vår teknik del :) Vilket kommer att bli spännande!
I matten denna vecka har vi börjat att jobba med diagram vilket eleverna uppskattade och tyckte var både roligt och inte särskilt svårt, i nästa vecka kommer vi genomföra egna undersökningar och prova på att göra egna diagram, resultatet kommer att bli spännande! 

INFORMATION 

Då vi under en tid har haft mycket konflikter i situationen med ombyte och dusch inför och efter idrottslektioner så har vi nu beslutat med stöd av rektorn att vi för tillfället tar bort duschmomentet efter idrotten och hoppas på att de kommer att göra att situationen i ombytesrummet blir bättre!
Detta innebär att eleverna inte behöver ha med sig handduk för tillfället utan de idrottar utan att duscha. 


Påminner igen om att de är studiedag och stängningsdag på måndag vilket innebär att både skolan och fritids är stängda.  


Inför nästa vecka:
Måndag: STUDIEDAG - skolan stängd
Tisdag: Utdelning av läsläxa och skrivläxa, Musik
Onsdag: Idrott 
Torsdag: Idrott 
Fredag: Läxförhör
 

Veckobrev v.9 

Hej där hemma ännu en skolvecka är nu till ända och helgen stundar. 
Skolarbetet har rullat på i vanlig takt och i denna vecka har vi bland annat hunnit med...

* Att jobba med bokstaven Bb. 
* Tränat på att skriva enkla berättelser med hjälp av bilder
* Kolla på sammansatta ord. 
 * Haft mattediagnos, där vi kollat så att alla har förstått kapitlet vi har jobbat med i matteboken.
* Jobbat med talet 11, vi börjar så smått med tioltalsövergångar, lite krångligt först med fungerade ändå bra för de flesta.   
*  Börjat med vårat nya tema i NO:n som handlar om kroppen :) 
* Repeterat djur, färger och nummer i engelskan. 
* Fortsatt med vårat sverigetema i SO:n
* Målat med vattenfärger och hur man kan blanda grundfärger till andra färger i bilden. 
* Lekt bland annat Harry Potter och Gäddan kommer på idrotten.

En påminnelse! 
Måndagen den 15/3 är det stängningsdags på både skolan och fritids  det betyder att både skolan och fritids denna dag inte är öppen

Inför nästa vecka:
Måndag: Ny läxa lämnas ut
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott, glöm inte ombyte, inneskor och handduk.
Torsdag: Idrott, glöm inte ombyte, inneskor och handduk.  Bild, då eleverna jobbar med vattenfärg i bilden kan det vara bra att de har lite oömma kläder på sig då det kan bli fläckar.
Fredag: Läxförhör

Trevlig helg
/ Sandra

  

Läxor v.9 

Hej där hemma och välkomna tillbaka efter lovet! 
Veckans läxor denna vecka ä som följer.
Läsläxa ( i den gröna boken s. 62-63)
Läsläxa ( i den röda boken s. 62-65)
Skrivläxa,  extra träning på veckans bokstav som denna vecka är Bb. 
Önskar er alla en trevlig vecka!

Veckobrev v.7

Hej där hemma!
Så var sista skolveckan innan sportlovet till ända. 
I denna vecka har vi bland annat hunnit med att... 
* Jobba med veckans bokstav som denna vecka va bokstaven Gg. Lilla g var en liten utmaning för en del elever då den inte är den lättaste bokstaven att skriva. Men vi fortsätter att jobba med att få den att sitta i handen. 
Vi har även jobbat med ord som slutar på n, i denna veckan var det orden den, men, han, hon och än som vi jobbat lite mer med. 

* I matten har vi börjat att avsluta kapitlet och det innebär att vi har gjort en liten repetition i vad vi har jobbat med under detta kapitel, vilket då har varit dubbelt och hälften, vilken term fattas, öppna utsagor och hur man skriver additioner och subtraktioner. Efter lovet fortsätter vi att repetera och sedan är det dags för en liten vad har jag lärt mig diagnos, innan det är dags att ta sig an de nya kapitlet i boken. 
Under tisdagen hade vi en annorlunda mattelektion där vi jobbade i stationer med olika saker på varje station och sedan gick vi runt, det gick ganska bra för att vara första gången och vi kommer att fortsätta att jobba på det sättet nån gång då och då framöver. 

* I NO:n har vi i denna vecka avslutat vårat kretsloppstema om vattnets och luftens kretslopp och de flesta eleverna är ganska säkra på hur vattnet går runt och varifrån vi får vår luft. 
* I SO:n ha vi pratat om väder och årstider och hur det kommer sig att på en och samma dag kan se olika ut i olika delar av Sverige. 
På idrotten har eleverna denna veckan bland annat tränat på att springa stafett och på torsdagens lektion fick de leka fritt då det var sista lektionen innan lovet. 

Önskar er alla en trevlig helg och ett skönt lov! 
Vi ses igen måndag den 1 Mars. 

Inför v. 9
Måndag : Läxutlämning
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott, glöm inte idrottskläder.
Torsdag: Idrott, glöm inte idrottskläder.  Bild
Fredag: Läxförhör.

/ SandraVeckobrev v.6 

Hej där hemma! 
Ännu en skolvecka är nu slut och helgen ligger framför oss! 
Denna vecka har vi hunnit med bland annat...
* Jobba med bokstaven Yy, vilket har gått bra! En del tyckte att de var lite svårt att höra skillnaden mellan y och i men de gick bättre i slutet av veckan. 
* varit på biblioteket och lånat både bänk-böcker och en del har även lånat böcker hem. 
(En liten påminnelse om man lånar böcker från biblioteket kom ihåg att ta med dem tillbaka! )
* Jobba med öppna utsagor med addition i matten. Vilket verkligen gick superbra! Eleverna var verkligen super motiverade och jobbade på superbra! Vi har även repeterat 10-kompisarna vilket  vi även hade som liten matteläxa denna vecka och förhöret under dagen (fredag) gick verkligen superbra! De märktes att de flesta eleverna verkligen hade tränat! Jag hade även förberett matte-loppor som de fick "förhöra" varandra med under dagen vilket de tyckte var roligt! 
I nästa vecka ska eleverna få göra egna men de vet de inte om än ;) Så jag hoppas på att de kommer tycka att de blir roligt. 
* Jobbat med fjällen i NO:n där vi fick reda på att i fjällen växer det inte så mycket träd och om de finns träd är de väldigt små nästan som buskar vilket eleverna tyckte var lite konstigt att titta på då vi har så stora träd här, precis utanför fönstren. 
* Vi avslutat de sista muntliga bedömningstöden i matte, i nästa vecka börjar vi med svenska delarna :) 

* Har vi fått våran nya klasskamrat Silin! Vi alla hoppas på att hon kommer att trivas hos oss här i klassen! 
Med Silin här så har vi nu fått till en ny tjej i klassen vilket vi alla tycker är bra, vi har nu 11 killar och 6 tjejer i klassen. 
* Vinterdagen var en succé med mycket skratt och lek både borta på skridskobanan och  här i skidspåren och i pulkabacken. Eleverna skötte det hela superbra och den varma chokladen värmde lite extra gott i solen :) 
* haft alla hjärtansdag pyssel.Inför nästa vecka. 
måndag: Ny läxa lämnas ut. 
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott, glöm inte idrottskläderna. 
Torsdag: Idrott, glöm inte idrottskläderna. 
 Fredag: Läxförhör

Påminner också om att de vecka 8 är sportlov! Då är skolan stängd :)Påminnelse! 

Imorgon är hela lågstadiet ute hela förmiddagen fram till lunch! 
Detta innebär att eleverna behöver vara ordentligt klädda för att klara av att vara ute så länge utan att frysa! 
Då visa elever har frågat, man får om det är så att man vill ta med sig en enklare fika, men godis eller läsk är inget som eleverna får ta med. 

Hoppas på att vi får en härlig dag imorgon! 
/ Sandra

Information ang. Vinterdag :) 

OBS! Eleverna får med sig lappen hem imorgon (onsdag) då vi idag blev sena från musiken. 
/ Sandra


Läxor v.6

Hej här kommer veckan läxor! 
Denna vecka kör vi vidare i läseboken och denna vecka är det sidorna 56-57 som behöver läsas. 
Som vanligt har de en extra träning på veckans bokstav som denna veckan är Yy.
Precis som förra veckan så har de en liten repetitionsuppgift i matten där vi denna veckan repeterar 10-kompisarna. 
De har fått hem ett arbetsblad där de finns 4 tänka kolumner ( har  visat eleverna men vet att de ibland
glömmer bort så lägger upp de här med). 
Meningen är att de ska göra en sån om dagen måndag, tisdag, onsdag och torsdag, men självklart kan de ju göra alla på en och samma gång om de vill. 

Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka! 
/ Sandra

Veckobrev v.5

Hej där hemma! 
Här kommer veckans redogörelse över vad vi har gjort denna veckan :) 
Vi har verkligen haft en härlig vecka i snön och eleverna har lekt i snön så fort de kommit ut på rast! Åka kana, åka stjärtlapp och bara mysa och pyssla i snön har varit högt på många barns att göra listor under rasterna. 
I matten denna vecka har vi jobbat med dubbelt och hälften, de tyckte en del elever var lite klurigt med de flesta har kommit ungefär hur de ska göra nu iallafall :) 
I svenskan har vi jobbat med veckans bokstav, vilket denna vecka var Ff. Inga svårigheter där alls utan arbetet rullade på. 
I SO:n har pratat om skogen och lyssnat på den sista spännande delen av hamnskiftarens resa. Den spännande avslutningen med demonen hade eleverna trollbundna ända till slutet! 
I NO:n har vi fortsatt att prata om vattnets kretslopp. 

Inför nästa vecka
Måndag: Nya läxor delas ut
Tisdag: Musik
Onsdag: idrott glöm inte idrottskläder
Torsdag: Idrott glöm inte idrottskläder
Fredag: Läxförhör
Önskar er alla en trevlig helg! 
/ Sandra


Läxor v. 5

Hej veckans läxor är följande
Läsläxa s.54-55
Skrivläxa (extraträning bokstaven Ff)
Repetition av 5-kompisarna 
Alla läxor är som vanligt till fredag
Önskar er en fortsatt trevlig vecka! 
/ Sandra

Hej där hemma!

Här kommer veckans veckobrev från klass 1. 
Vilket slut på veckan vi fick! Eleverna har varit ute och lekt i snön så mycket som de bara går och vi tänker att vi ska försöka göra så mycket som möjligt av snön så vi håller på att planera en utedag F-3 mer info kommer under nästa vecka! 
Skolveckan har rullat på i ett stadigt tempo och efter önskemål så har vi gjort om i klassrummet vilket har fungerat väldigt bra hittills! Vi sitter nu i grupper om 4 istället för i ett U som vi satt innan. 
I matten denna vecka har vi jobbat med talet 10, vilket inte var några större problem, vi har även börjat träna på problemlösnings uppgifter muntligt innan vi går till maten vilket de flesta eleverna verkar uppskatta. 
I Svenskan har vi jobbar med veckans bokstav vilket var Öö, inga större svårigheter där heller utan de har rullat på. 
I SO:n har vi pratat om skillnaden mellan landsbygd och stad. 
I NO:n har vi pratat om vattnets kretslopp, vilket eleverna tyckte var ganska spännande och inte så där jättesvårt. 

Eleverna har även denna veckan skrivit i sin loggbok så kolla gärna i deras väskor. 

Nu när de varit så kallt i veckan och eleverna har idrott precis innan rasten så har vi bestämt att eleverna inte behöver duscha efter idrotten då de ofta blöter ner sig totalt inne i dushen och sedan är det kallt att vara ute om man inte tokar sig ordentligt så för att minska detta tog vi det beslutet om det blir varmare så är det såklart dusch som gäller igen, så handduk ska tas med som vanligt :) 

Inför nästa vecka
Måndag : Ny läxa 
Tisdag: Musik
Onsdag : Idrott glöm inte idrottskläder
Torsdag: Idrott glöm inte idrottskläder , Bild
Fredag: Läxförhör

Önskar er alla en trevlig helg! 
/ Sandra
 

Ny vecka nya läxor!

Hej där hemma här kommer veckans läxor! 
Läsläxa i både den röda eller gröna boken är sidorna 51-53. 
Skrivläxan är som vanligt denna veckan, extra träning på veckans bokstav som denna veckan är Öö. 

Önskar er en fortsatt trevlig vecka!
/ Sandra

Veckobrev v. 3

Hej där hemma! Har varit ett par konstiga veckor när det kommer att uppdatera bloggen, men nu är vi på g igen! Denna veckan har rullat på som vanligt även om jag var borta i måndags vilket gjorde, att läxorna blev lite annorlunda än vanligt men vi kör som vanligt under nästa vecka. 

Idag har eleverna för första gången börjat att skriva i sin loggbok ( en gul skrivbok som ligger i elevernas väska idag) Vi kommer fortsätta att skriva i dem varje fredag för att summera veckan, skulle vara jättekul om ni kunde kolla och skriva en liten kråka så att jag ser att den visas hemma, detta är även ett bra tillfälle att få eleverna att berätta om vad de har gjort under veckan. 
Vi har under veckan jobbat med bokstaven Pp och det har gått så bra så. I matten har vi repeterat klockan och jobbat med siffran 9, vilket inte var några större problem för klassen. 
I NO:n denna vecka har vi börjat prata om vattnet och dess kretslopp, Lasse var inne och visade på hur de såg ut när vatten kokade. 
I SO:n har vi börjat jobba med Sveriges geografi, vilket eleverna uppskattade, de tyckte det var kul att kolla på sverigekartan. Vi har även börjat att lyssna på en saga som handlar om Jim som är hanskiftare (han kan förvandla sig till djur), sagan är väldigt spännande och utspelar i de olika landskapen i Sverige, hittills har vi varit i Skåne, Blekinge, Öland, Gotland, Östergötland, Småland, Halland, Västergötland, Bohuslän, Dalsland, Värmland, Västmanland och Närke. I nästa vecka fortsätter Jim sin resa och vi får se vart han kommer härnäst.     


Alexander som har idrotten påminner om att det är bra om man har inneskor med och på sig på idrotten då det är lätt att man gör sig illa om man inte har det. 

Det är även snart dags för utvecklingssamtal då det fortfarande är corona regler så kommer jag att göra så att jag skriver ihop ett litet brev och berättar om hur det gått på t.ex. bedömningstöd, om det är så att man vill ha mer information eller har frågor eller funderingar så går det såklart sjävklart bra att boka tid för antigen telefonsamtal eller videosamtal, då vi tyvärr inte får ta hit någon till skolan om det verkligen inte behövs. Återkommer med mer information framöver.
 
Inför nästa vecka: 
Måndag: Ny läxa utlämning
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott, glöm inte idrottskläder och handduk.
Torsdag: Idrott, glöm inte idrottskläder och handduk.  Bild
Fredag: Läxförhör 

Önskar er alla en trevlig helg! 
/ Sandra

Hej där hemma!

Eleverna har idag fått med sig ett papper hem angående enkäten som skolan har skicka ut ( ni har även fått den via IST). Kolla gärna igenom elevernas väskor och var med och tyck till i enkäteten! 
Mvh Sandra

Välkomna tillbaka!

Hej och välkomna tillbaka till ett nytt och lärorikt läsår! 
Hoppas att ni alla har haft en trevlig ledighet. 
Första dagen i skolan, var en riktig fullträff! Eleverna var motiverade och exalterade av att vara tillbaka i skolan. Vi fick en riktigt trevlig dag tillsammans i det vita vinterlandskapet. 
Härligt med att vi äntligen har fått lite snö och de gjorde vi det mesta av under dagen, eleverna lekte i snön vilket medförde en hel del blöta kläder! Extra kläder så som strumpor och byxor är mycket uppskattat! 
Även inneskor kan vara en positiv sak att ha här i skolan för tillfället de är både blött och halkigt på golvet. 
Vill slå ett slag för våran läxhjälp som vi har på tisdagar från 13.00 - 13.40 vilket är ett utmärkt tillfälle att träna lite extra på läxan. ( vi kör igång igen v.3) Skicka mig ett mail om det är så att ni vill att erat barn ska medverka. ( de som hade läxhjälp innan behöver inte anmäla igen.) Inför nästa vecka:
Måndag: Läxutlämning, läsläxa och skrivläxa.
Tisdag: Musik  (läxhjälp startar v. 3)
Onsdag: Idrott
Torsdag: Idrott, bild.
Fredag: Läxförhör, läsläxa och skrivläxa.

Önskar er alla en trevlig helg! 

God Jul och Gott nytt år!

En sista liten hälsning så här innan jul!
Sista veckan har varit full av skolarbete men även en hel del bus!
Vi har jobbat med bokstaven Kk och gått igenom och börjat kolla på addition  med 3 termer! Vilket de flesta eleverna har tyckt varit relativt enkelt. Vi har på SO:n pratat om julen och varför vi firar jul. 
Vi har även sett julkalendern Mysteriet på Greveholm vilket eleverna uppskattade väldigt mycket! 
Vi har även haft en digital adventskalender nu när eleverna slutar går det jättebra om ni där hemma vill fortsätta att öppna luckorna en efter en fram till jul. 
länken finns här nedan. 
https://www.djurensjul.se/
Vi ses igen den 8/1-2021 
Önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! 
/ Sandra 


Hej där hemma! 

Nu efter några dagar hemma i början av veckan är jag nu på banan igen, veckan har sedan jag kommit tillbaka rullat på som vanligt. Vi har hunnit med att jobba med bokstaven Uu som var veckans bokstav vi har även börjat att kolla på hur man skriver små meningar, att man börjar med stor bokstav och att resten sen ska vara små, och att man sätter en punkt på slutet vilket var lite krångligt i början. 
I matte har vi jobbat med talet 8, vilket inte var några större problem för eleverna, matte är något som de flesta är väldigt duktiga på! 
I SOn har vi denna vecka lärt oss mer om lucia :) 

Då nästa vecka är sista veckan innan lovet så är det inga läxor under nästa vecka, de kommer även att vara så att vissa lektioner kan utgå med snabbt varsel under veckan. 

Måndag: 
Tisdag: Julpyssel
Onsdag: Idrott
Torsdag: Idrott, bild
Fredag: 

Trevlig helg! / Sandra

Veckans läxor och info från bt. rektor

Veckans läxor består av läsläxa s. 39-41 och den vanliga skrivläxan som i denna vecka tränar Åå.
Info från B.t. rektorn  

Hej!

Det är de nya rekommendationerna som gäller från och med idag – att elever som bor med någon som har bekräftad covid-19 ska vara hemma. Vår utbildningsminister Anna Ekström lyfte vid presskonferensen det goda jobb som görs i skolorna och välkomnade beslutet från Folkhälsomyndigheten och vikten av att fortsätta jobba med de insatser vi redan gör, så som handtvätt, dagligt städ, handsprit och att göra allt för att minimera trängsel. Hon påminde också om att rektor skapar förutsättningar för lärare att jobba hemma när verksamheten tillåter det. Hon beskrev att hon ser det slit som alla i skolan gör varje dag och att det känns gott utifrån skolans uppdrag att förmedla kunskap och att skapa en trygg vardag och bra barndom för våra elever. Ministern beskrev också att föräldrar måste ha förståelse för att skolan måste få jobba med sitt kärnuppdrag – undervisning – och att det innebär att skolan inte kan hålla samma höga nivå under en pandemi.

 

Tack!

 

Thomas Fransson

Intendent Södra Land

Veckobrev v. 48

Hej där hemma här kommer en liten uppdatering från skolan! 
Denna vecka var lite kortare än vanligt då det kom en studiedag mitt i allt. 
Men vi har jobbat på som vanligt i de olika ämnena även om vi fick kasta om lite för att hinna med allt de vi ville göra. 
I svenskan har vi denna vecka jobbat med bokstaven Ää lite svår då den ibland låter och kan blandas ihop lite med Ee. I matten har vi jobbar med kommunikativa lagen vilket lätt förklarat innebär att man kan kasta om siffrorna i ett tal och uträkningen ändå blir rätt t.ex. att 3+4=7 och 4+3=7   men även att 7-4=3 eller att 7-3=4  efter lite jobb så har vi i alla fall börjat att få lite lite koll på det men vi kommer att fortsätta att kolla på det framöver. 
Då jonathan var sjuk denna vecka hade jag själv eleverna i musik och vi kommer framöver att ha halvklass i musik då det inte fungerat så bra men i denna vecka har vi gjort maracas. Eleverna var superduktiga och gjorde jättefina maracas som vi kommer att använda framöver  en del i musiken hos mig. 

I denna vecka har vi även hunnit med att adventspynta lite i klassrummet och fått det fint nu inför sista perioden innan det är dags för jullov :) Tiden går verkligen fort nu! 


Vill påminna om att det är bra om eleverna har extra kläder speciellt stumpor då det går åt när de blir blöta när de är ute och leker på rasterna. Även inneskor kan vara en god ide då det ofta blir väldigt blött även inne i korridorerna. Tänk dock på att namna skorna om det är så att ni vill ha inneskor till era barn, då de är lätt att de kommer på villovägar ute i korridorerna. 

Lite information från tf. rektorn angående Convid kommer här nedan.   
Inför nästa vecka:
Måndag: Utdelning av läxa
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott glöm inte idrottskläderna, handduk och inneskor. 
Torsdag: Idrott glöm inte idrottskläderna, handduk och inneskor. Bild
Fredag: Läxförhör 

Önskar er en trevlig helg! 
/ Sandra

Veckans läxor 

Hej veckans läxor består av läsläxa, s. 36 - 38 och den vanliga skrivläxan som extraträning på veckans bokstav som är Ää. 
Påminner om att de är studiedag imorgon hopps ni alla får en trevlig extradag ledig och att vi kommer till skolan fulla av energi på torsdag igen! 
Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka! 
/ Sandra 

Veckobrev v 47

Hej där hemma! Ännu en skolvecka är nu över och eleverna har hela fredagen sett fram emot att få ha helg  igen. 
I denna vecka har vi haft besök av Calle Sterner vilket eleverna har uppskattat riktigt mycket och de har rev v. 47varit så duktiga! 
I matten denna vecka har vi jobbar med klockan, heltimmar vilket har fungerat över förväntan! Eleverna var jätteduktiga! I Svenskan har vi jobbat med bokstaven Dd och de gick bra det med, men lilla "d" är inte den enklaste bokstaven att skriva blev mycket träning på att börja med magen, sedan gå upp till taket och sedan ner igen. Men på slutet av veckan hade de flesta eleverna tragglat in hur de skulle skriva dem. I engelskan denna vecka tittat på pick a colour som denna veckan handlade om vänner. I SO:n har vi fortsatt med vårat trafiktema och i denna vecka har vi tagit en promenad runt skolan och kollat på olika skyltar som finns runt om här och vad de betyder. 
Inför nästa vecka
Måndag: Ny läxa utdelning
Tisdag: Musik, läxhjälp för de som är anmälda. (13.00-13-30)
Onsdag: STUDIEDAG, skolan och fritids stängda för icke akuta ärenden. 
Torsdag: Idrott, glöm inte ombyte, handduk och skor. 
Fredag: Läxförhör
Önskar er alla en trevlig helg!    / Sandra


Veckans läxor och Information från Eva Myhrén

Veckans läxor är läsboken s. 32-35 i både den röda och gröna boken och den vanliga extraträningen på veckans bokstav, som denna vecka är bokstaven Dd. 
Kommer idag eller imorgon att skicka med information med eleverna från Eva Myhrén angående läget med convid19. 

Påminner i dessa tider om att om era barn är snoriga/ hostiga att de ska vara hemma från skolan. 
Hoppas på att ni får en fortsatt trevlig vecka.  

Hej där hemma!

Ännu en vecka har nu gått och de är nu dags för helg igen. Under denna vecka har skolarbetet rulla på som vanligt och vi har hunnit med att göra en massa olika saker. 
I svenskan denna vecka har vi jobbat med bokstaven Vv som inte gav eleverna några större bekymmer varken att skriva, tala eller hitta i ord. 
I matematiken denna veckan har vi jobbat med sifforna 6 och 7. Vilket inte har varit några problem alls, det ända som var lite klurigare var 6 och 7 kompisarna. Så där behöver vi fortsätta att repetera. 
I NO:n denna vecka har vi pratat och lärt oss mer om grisen. De var spännande tyckte eleverna. I SO:n har vi denna vecka pratat om hur viktigt de är att ha reflexer på sig ute och eleverna själva har fått designa och tillverka sina egna reflexer vilket de tyckte var jättekul och de blev verkligen jättefina! 
Hoppas att alla eleverna fick med sig dem hem och visade för de var verkligen jättestolta över dem. 
Det kommer att bli lite förändringar framöver när det kommer till musiken då det inte fungerar så bra alls, det kommer nu att vara så halva gruppen kommer att ha musik med Jonathan och andra halvan kommer att ha musik med mig och sedan kommer de att byte veckan därpå. Vi hoppas på att detta gör att de fungerar bättre. 

Inför nästa vecka
Måndag: Danslektion med Calle Sterner, bra kläder är bra men inget ombyte. Ny läxa utdelas 
Tisdag: Musik
Onsdag: OBS ingen idrott
Torsdag: Idrott som vanligt glöm inte kläder. 
Fredag: Läxförhör.  

Läxor v. 46

Läxorna denna vecka är läsläxa s.30-31 och extra skrivträning på veckans bokstav som är Vv. 

Veckobrev v. 45

Hej där hemma ! 
Ännu en skolvecka har gått! Tiden bara springer iväg vi räknade ut att de bara är 6 veckor kvar till jullovet! 
Skolarbetet har rullat på som vanligt under veckan och i denna veckan har vi testat av vad eleverna kommer ihåg i matematiken då kapitel 2 i matteboken nu är avklarat! 
Det där med pengar och värde av pengar är fortfarande lite krångligt så vi kommer att fortsätta att jobba med de framöver. 
I Svenskan denna vecka har vi jobbat med bokstaven Tt. Det var inga direkta svårigheter, det som en del tyckte var lite krångligt var hur man skulle forma ljudet. 
I NO:n denna vecka lärde vi oss mer om Hästen och i SO:n började vi denna vecka att arbeta med vår familj,  vilket vi kommer att fortsätta att jobba med ett par veckor framöver. 
På idrotten denna vecka har de tränat gymnastik och lekt kinesiska muren! 
Det har varit en lite livlig vecka med elever med mycket energi som inte alltid används på det sättet det är tänkt men när de verkligen gäller så är det så duktiga! 
Nu hoppas jag på att alla eleverna får en härlig helg, laddar batterierna och kommer tillbaks till skolan på måndag fulla med energi och lust att lära!
Önskar er alla en trevlig helg! 
/ Sandra

 

Hej där hemma!

Nu har skolan rullat igång igen efter lovet, hoppas att ni alla har haft ett härligt lov. Veckans läxor är s. 28-29 i både den röda eller den gröna boken. 
Skrivläxan skickades även den med hem i måndags, veckans skrivläxa handlar om bokstaven Tt. 

I nästa vecka (v.46) kommer vi att erbjuda läxhjälp för de eleverna i åk 1 som är intresserade, det kommer att vara på tisdagar mellan 13.00-13.40 om ni är intresserade anmäl till mig via mail så att jag vet vilka som kommer.   sandra.nilsson@vastervik.se 

Ha en fortsatt trevlig vecka! / Sandra

En liten påminnelse!

Det finns mycket kvarglömda kläder som vi samlat ihop och som nu ligger i korridoren vid stora ingången kolla gärna där om ni saknar något! Kläderna kommer att ligga kvar t.om. v 45!  

Kontakta mig?

Glöm inte bort att de går bra att kontakta mig direkt via mail om det skulle vara något!
sandra.nilsson@vastervik.se

Veckobrev v.43

Hej där hemma! Ännu en vecka är över och nu stundar först helg och sedan ett härligt höstlov
Under veckan har vi hunnit med en hel del!
I Matematiken har vi börjat att jobba med pengar vilket de flesta elever tyckte var spännande även om det var lite svårt i början.
I svenskan har vi jobbat med bokstaven Ii. En bokstav som inte alls var så krånglig att varken skriva eller lyssna efter. Vi har även tittat lite på hur man kan sortera ord i alfabetisk ordning vilket var lite krångligt man fick vara lite av en detektiv för att man skulle kunna hitta vilket ordning bokstäverna skulle komma i. 


I SO:n har vi fortsatt att jobba med vårt kompistema och vi kommer att fortsätta med detta tema ett tag framöver. 
I NO:n denna vecka har vi pratat om de stundande helgerna, halloween, alla helgonsdag och de dödas dag.  
I musiken har eleverna fortsatt att träna på ukulelen och där har de även lärt sig ett nytt ackord, det är krångligt att spela men eleverna gör det jättebra!
I bilden har de målat halloweenbilder med Maggan och de har de redan tagit hem under torsdagen. 

V.44 - Höstlov! 

inför vecka 45 
Måndag: Utdelning av läxa 
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott, inne, glöm inte idrottskläder!
Torsdag: Idrott, inne, glöm inte idrottskläder! Bild
Fredag: Läxförhör. 

Önskar er alla ett härligt höstlov! 
/ Sandra


Läxor v.43 och information om  den stundande halloweenfesten...

Hej där hemma hoppas på att ni alla har haft en trevlig helg!

Ännu en ny skolvecka har rullat igång här idag och i denna vecka har vi lite ändringar på läxfronten. 
Denna vecka har eleverna ingen läsläxa i sin bok då vi på fredag kommer att ha halloweenfest här på skolan då de vanliga lektionerna utgår. Vi kommer istället att ha spökvandring och olika pyssel och film stationer under skoldagen. Eleverna får mer än gärna komma utklädda! 

Läxan denna vecka består som vanligt av extra träning på veckans bokstav som i denna vecka är Ii. Men då vi inte har någon läsläxa finns de denna vecka 2 sidor på våran skrivläxa, den första delen ska eleverna lyssna efter vart i ordet de hör "I" och den andra delen där eleverna ska träna på att läsa bokstavsljud och små enkla ord. När eleverna har läst bokstäverna och orden är jag mycket tacksam om ni som föräldrar vill skriva en liten krumelur så att jag vet att de har läst de en gång i alla fall under veckan.  
Önskar er alla  en fortsatt trevlig vecka! 
/ SandraVeckobrev v.42

Hej där hemma!
Ännu en veckan har gått och nu är det dags för helg igen. 
Eleverna har i veckan som gått jobbat med bokstaven Nn vilket har gått riktigt bra :)
I matten har vi jobbat med sambandet mellan addition och subtraktion och att man kan räkna upp om man tycker att de blir svårt. 
I NO:n denna vecka har vi gjort jättefina höstlövkransar som eleverna kämpade så bra med och som de flesta redan i veckan har tagit hem. I SO:n har vi jobbat vidare med vårat "kamrat tema" och de rullar långsamt på framåt. 
Nu är det verkligen höst ute och vi har i hela veckan fått påminna elever om att man faktiskt måste ha mer än bara en t-shirt på sig när man är ute och leker inte alla godtar detta och de blir lite sura miner ibland. Men vi fortsätter att påminna den så att de inte glömmer bort det och på så sätt blir förkylda. 

V. 44 är det höstlov och eleverna är lediga från skolan, vi lärare kommer dock att vara på plats en del av dagarna.
Inför nästa vecka v.43
Måndag: läxutlämning 
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott, inne, glöm inte idrottskläder. 
Torsdag: Idrott, inne, glöm inte idrottskläder. Bild 
Fredag: Läxförhör 
 

Läxor v. 42

Ny vecka nya läxor!
Läsläxan denna vecka är i den gröna boken s. 26 och i den röda s 26-27. 
Som vanligt är det en extra skrivläxa och denna vecka tränar vi extra på bokstaven Nn. 
Läxorna lämnas in /förhörs på fredag. 
Hoppas att ni får en trevlig vecka. 
/ Sandra 

Veckobrev v. 41

Ännu en vecka har gått, tiden går så himla fort!
I denna vecka har vi jobbat med bokstaven Ee, stora E var inga problem men lilla bokstaven var lite krångligare. Men de flesta eleverna har nu fått ganska bra ordning på den .
Nu har vi hunnit igenom 7 bokstäver vilket gör att nu börjar vi kunna sätta ihop lättare ord och meningar av bokstäverna som vi har jobbat  med vilket är jättespännande! Eleverna jobbar på så bra och utvecklas hela tiden! 
I denna vecka har vi haft kompisvecka där vi har fokuserat på att träna på hur man ska vara en bra kompis, varje dag den här veckan har vi haft olika uppdrag som eleverna har utfört under dagen. Nästan alla eleverna har varje dag genomfört uppdragen vilket är jättekul att se. Vi har även haft hemlig kompis där eleverna i hemlighet skulle vara lite extra snäll mot en kompis, det var lite svårt men och vi kommer att göra det igen för att träna lite mer på det men för att vara en första gång så har det gått jättebra! 
I matten denna vecka har vi börjat att jobba med subtraktion vilket är lite krångligare än addition men det har gått bättre och bättre under veckan. Nu idag (fredag) har vi spelat matte-spel vilket eleverna tyckte var kul och det gick super bra, de var väldigt fokuserade och räknade så bra!  
I NO:n har vi denna vecka börjat att jobba med bondgårdens djur och först ut var kon, att kon hade  mer än en mage var något som eleverna tyckte var jättekonstigt! 
I SO:n jobbar vi på med kompistemat vi startade förra veckan och i denna vecka har vi pratat om hur man kan göra om någon blir arg och varför man kan bli arg. 
På bilden har eleverna denna vecka fortsatt med sina nyckelpigor som de började på förra veckan och i musiken fortsätter de att spela ukulele, det är fortfarande svårt men det går bättre och bättre varje gång. 
Veckans grey of the day hade ledtråden; "Världens största landdjur" och eleverna var inte sena på att lista ut att de var elefanten som var dagens grey of the day. 
Inför v. 42
Måndag; Utlämning av läxan
Tisdag; Musik
Onsdag; Idrott, inne, glöm inte ombyte
Torsdag; Idrott, inne, glöm inte ombyte, bild
Fredag; Läxförhör

Ni som inte har haft lära känna samtal...

Hör av er till mig via mail med en tid som fungerar för er! Via mail sandra.nilsson@vastervik.se 
Jag har tid mellan 13 och 15, torsdag och 13-16 måndag och onsdag. 


Läxor v. 41 och en liten påminnelse 

Hej där hemma denna vecka har eleverna som vanligt läsläxa denna vecka har eleverna samma sidor i både den röda och den gröna boken och det är sidorna 24-25. 
De har som vanligt även skrivläxa denna vecka är det bokstaven Ee som vi tränar extra på. 

Påminner också om att det nu är höst! vilket drar med sig regn och rusk så kläder efter väder så att eleverna kan vara ute på rast även om det regnar. 


Veckobrev v. 40

Hej där hemma!
Ännu en skolveckan är nu över! Tiden i skolan går verkligen fort! 
I denna vecka har vi jobbat med bokstaven Ll vilken de flesta eleverna tyckte var en lätt bokstav att skriva. 
I SO:n har vi denna vecka jobbat med hur man ska vara en bra kompis och i nästa vecka kommer vi att ha lite genomgående kompistema hela veckan, vi hoppas på att vi tillsammans kommer att bli bättre kompisar under nästa vecka :)
I NO.n har vi fortsatt att jobba med vårat rymden tema, denna vecka har vi pratat om stjärnorna och stjärnbilder. 
I matten denna vecka har vi fortsatt att jobba med addition och de flesta elever är nu ganska säkra på hur man skriver en addition på rätt sätt, med additionstecken, siffror och lika med tecken. 
Veckans Grey of the day hade ledtråden, fin med tofsar, de flesta eleverna kunde ganska enkelt lista ut att de var Lodjuret som var veckans grey of the day. 

I nästa vecka när vi har kompistema kommer vi att spendera en del tid ute så bra kläder som man inte fryser i kan vara bra att ha på sig. Vi kommer även att ha en del schemabrytande aktiviteter under veckan för att jobba ihop gruppen och få dem att se på varandra som klasskompisar :)  Inför v. 41 "Kompisvecka"

Måndag. Utlämning av läxor
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott, glöm inte idrottskläder, vi är inne
Torsdag: Idrott, glöm inte idrottskläder, vi är inne, Bild
Fredag: Läxförhör

Önskar er alla en trevlig helg! / Sandra

Läxor vecka 40

Då var det en ny vecka och nya läxor!
De som läser läxa i den gröna boken har denna vecka s.22-23
och de som läser i den röda boken har s. 20-23. ( om de blir för mycket lägg fokus på s 20-21) 
Precis som de andra veckorna så har eleverna fått en extraträning på veckans bokstav denna vecka är det bokstaven L l som vi tränar extra på. 
Önskar er en fortsatt trevlig vecka!   /SandraVeckobrev v. 39

Hej där hemma! 
Ännu en skolvecka är nu förbi och arbetet i skolan rullar på i rask takt. 
I denna vecka har vi jobbat med bokstaven R. Vilket har gått superbra  de flesta av eleverna är nu ganska säkra på hur bokstaven ser ut och låter. 
I matten har vi  denna vecka jobbat med siffran 5, den kan vara lite knölig att få ordning på med de flesta eleverna har ganska bra koll på hur man ska skriva den nu. 
I denna vecka har jag även äntligen hunnit klart med bedömningstödet så nu är det bara samanställningen kvar, men i det stora hela så ser det ut så som man kan förvänta sig i en klass. 
På idrotten har eleverna tränat samarbete och jobbat i lag vilket är väldigt nödvändigt i denna grupp, de blir faktiskt bättre och bättre varje gång de tränar vilket är roligt att se!
I SO:n har vi pratat om att eleverna själva faktiskt kan vara med och påverka det som händer i skolan. Genom både klassråd och elevråd.
I NO:n har vi fortsatt vårat rymden tema och i denna vecka pratade vi mer om månen vilket eleverna tyckte var spännande! 
Idag fredag har eleverna i åk 1 genomfört klassjoggen! Det blev hela 107 varv runt fotbollsplanen hela klassen fick ihop! De kämpade på så bra och det märktes att de tyckte att de var kul!
Som belöning fick alla som medverkade en medalj som de alla vara väldigt stolta över! 
Inför nästa vecka 40. 
Måndag : läxutlämning
Tisdag: Musik
Onsdag idrott (inne) glöm inte idrottskläderna, handduk och skor. 
Torsdag: idrott (inne) glöm inte idrottskläderna, handduk och skor.  Bild
Fredag: läxförhör. 

Klassjoggen!

Då det kommit som önskemål från eleverna så kommer vi att genomföra en egen liten klassjoggen under fredagen om vädret håller i sig. 
Eleverna får gärna ha med sig en vattenflaska om de vill annars krävs inget speciellt förutom bra skor! :) 
Vi hoppas på att få en rolig och aktiv stund tillsammans och se hur lång klass 1 kan springa tillsammans!

Mvh Sandra

Behöver ni komma i kontakt med mig? 

Då vi inte ska lämna ut våra personliga telefonnummer så kan ni nå mig via mail om det är något som ni vill informera eller funderar på, min mailadress sandra.nilsson@vastervik.se jag kollar av den flera gånger under min arbetsdag. 
Mvh Sandra 

Läxor v.39

Hej där hemma hoppas ni har haft en härlig helg! 
Veckans läxor är följande...
Läsläxa s. 18-21 i den gröna boken och om man har den röda s. 18-19. 
Då jag är i full fart med att genomföra bedömningstödet blev det en liten miss med skrivläxan kommer med hem imorgon och ska vara tillbaka på fredag som vanligt, även läs läxan kommer att förhöras då.
Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka!
Mvh Sandra

 

Veckobrev v. 38

Hej där hemma!
Ännu en skolvecka är nu slut, tiden går verkligen fort! 
I denna vecka har vi börjat att jobba med addition i matematiken vilket eleverna tyckte var jättespännande, de var inte alltid jättelätt men de flesta kom på hur det var de skulle göra efter lite träning. 
I svenskan denna vecka har vi jobbat med bokstaven Ss, vilket har gått superbra de flesta eleverna har nu fått ganska bra koll på hur man skriver S på ett korrekt sätt även om det var lite svårt och krångligt i början. 
I NO:n har vi denna vecka fortsatt att jobba om rymden vilket eleverna tyckte var spännande! Men de är lite svårt  att komma ihåg alla krångliga ord. Den här veckan har vi pratat om att de finns 8 planeter i vårat solsystem och att det förut var 9 men att Pluto numera inte är en planet utan en dvärgplanet. 
Vi har även pratat om varför solen är så viktig och att våran sol inte är en planet utan en stjärna. 
I SO:n har vi pratat om varför man går i skolan och varför det är så viktigt att man faktiskt kommer till skolan. Vilka det är som bestämmer i skolan och vilka ämnen man kan ha i skolan har vi pratat om också. 

Lite information ifrån Alexander på idrotten från och med nästa vecka (39) kommer eleverna bara att ha idrott inne, så det eleverna behöver ha med sig på idrottsdagarna är idrottskläder, skor och handduk.

Inför nästan vecka
Måndag: Läxutlämning 
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott, glöm inte idrottskläder, skor och handduk.
Torsdag: Idrott, glöm inte idrottskläder, skor och handduk. Bild
Fredag: Läxförhör


Trevlig helg! / Sandra


Hej där hemma!

Då var jag tillbaka igen och allt ska förhoppningsvis rulla på som  vanligt denna vecka förutom att de är studiedag på torsdag vilket innebär ingen skola. 
Läxorna denna vecka består av läsläxa i den gröna boken s. 16-17 eller i den röda s. 12-13.
Skriv träna läxa med veckans bokstav som  är S. 
Alla läxor ska lämnas in / förhöras på fredagen. 
Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka! 
/ Sandra


Hej där hemma!

Hej!
Tyvärr så blev det så att jag nu har åkt på en rejäl förkylning och kommer att behöva vara hemma och kurera mig resten av veckan. 
Helena kommer att gå in och ta klassen så mycket som det går och hjälpa till om det kommer en vikarie. 
De lära känna samtal som skulle varit under veckan måste jag tyvärr ställa in och flytta fram lite. 
Ha en fortsatt bra vecka!
Mvh Sandra

  

Ny vecka nya läxor! 

Hej där hemma denna vecka har vi läsläxa s. 14 -15 i den gröna boken om man har den röda så är det sidorna 8-9 som de eleverna har i läxa. 

Förra veckan testade vi på veckans ord men de är lite tidigt för det än och vi kommer ta upp det lite senare igen. Nu kommer eleverna istället att få en liten extra träning på att skriva  veckans bokstav med sig hem som läxa denna vecka är det bokstaven Aa som eleverna har att träna på, den lämnas ut på måndagen och ska vara tillbaka igen senast fredag men kan lämnas in när som under veckan.
 


OBS!

Lära känna samtalslapparna kommer på måndag för de elever som inte har samtal på måndag!
Vi fick lite bråttom på slutet idag!
Trevlig helg 
/sandra

Veckobrev v36

Hej alla föräldrar! 
Ännu en vecka har gått och skolarbetet börjar att rulla på eleverna börjar känna sig bekväma här i skolan och vet nu lite mer vad som krävs av dem under lektioner vilket märks vissa lektioner när fokuset och orken finns. 
Det är verkligen en härlig grupp som kommer att bli superbra när alla har landat ordentligt. 
I denna vecka har vi jobbat med bokstaven Mm, att skriva och spåra tycker majoriteten av eleverna är ganska tråkigt då de redan gjort detta i förskoleklass men vi fokuserar på att skriva bokstäverna snyggt och på sina linjer.  
I matten har vi denna vecka jobbat med, fler, färre och lika mycket. 
De matematiska begreppen var lite krångliga att förstå men det gick bra efter lite träning. 
Vi kommer självklart att fortsätta att träna på detta framöver. 
Idag ( fredag) har eleverna fått med sig lapparna om lära känna samtalstider hem. Kolla gärna lite extra i väskan. 
Hösten har verkligen gjort sitt intåg så extra kläder i skolan (speciellt strumpor) kan vara en bra ide! 
" Hälsning från Alexander på idrotten"
Vi kommer att fortsätta att vara ute så länge som vädret tillåter så glöm inte att eleverna behöver kläder efter väder. En tjockare tröja kan vara bra att ha med då det kan vara lite kyligt på morgonen när vi har idrott. 

Torsdagen bjöd på ett härligt väder när åk 1 och 2 var  tillsammans i bruksparken. Vi gick på upptäcktsfärd och lekte lekar. 
Båda klasserna hade en riktigt trevlig stund tillsammans! 

Grej of the day denna vecka hade ledtråden stenklot med egen veckodag... 
Vi fortsätter på temat att  de hänger ihop med våran veckans bokstav så eleverna fick även veta att de började på bokstaven M. 

Inför nästa vecka
Måndag: utdelning läsläxa, s 14-15
Tisdag: 
Onsdag: Idrott glöm inte idrottskläder och handduk.
Torsdag: Idrott glöm inte idrottskläder och handduk. 
Fredag: Läsläxa förhör. 

Lära känna samtal!

Imorgon fredag får eleverna med sig sina bokade tider inför lära känna samtalen. 
Kolla gärna lite extra i väskan :) om tiden mot förmodan inte skulle fungera hör av er!
Saknar fortfarande ett par lappar, ni som inte har lämnat in än gör gärna det eller kom förbi så bokar vi en tid. 
/ Sandra 

INFO!

Hej !
Som ni säkert vet använder vi ett system som heter IST där vi för in elevers frånvaro från skolan, men det är också så att vi ska fylla i om det är så att någon elev kommer in sent t.ex. från en rast. 
Nu är det så att vissa av er kan ha fått hem ett litet meddelande under veckan ang sen ankomst på era barn. 
Det lilla sms/ mejlet går ut automatiskt från IST systemet när jag lägger in om sen ankomst.
Bli inte oroliga om ni får det men prata gärna med era barn om vikten av att komma i tid till lektionerna! 
Ha en fortsatt trevlig vecka! 
Mvh Sandra 
 
 

Påminnelse!

Saknar fortfarande några lappar ang lärakänna samtal! 
En del elever har fått med sig nya lappar hem idag ifall att de hade kommit bort. 
Påminner även om att de är idrott imorgon och att man då behöver ha med sig ombyte och handduk för att kunna duscha efter idrotten vilket man måste göra. 

Ny läxa denna vecka!

Hej där hemma! 
I dag måndag har eleverna precis som förra veckan fått hem sina läseböcker, denna veckas sidor är 10-13. Men i denna vecka kör vi även några små veckans ord där eleverna ska träna stavning. Denna vecka är det dessa ord. 


Eleverna får i denna vecka själva välja om de vill skriva med stora eller små bokstäver men längre fram kommer det vara små bokstäver som gäller. 

På onsdag har det även, blivit en liten förändring. 
Vi kommer tillsammans med åk 2 att gå till bruksparken på eftermiddagen efter lunchen så kläder och skor efter väder är bra om eleverna har på sig. 
Påminner ännu en gång om lära känna samtals lapparna som ska in senast imorgon tisdag! 
Skolsköterskan var även här under måndagen och lämnade hälsolappar som eleverna även de fick ta med hem för ifyllnad idag, dessa ska tillbaka så fort som möjligt! 

Önskar er alla en härlig vecka! 
Mvh Sandra

Veckobrev v. 35

Hej där hemma!
Då var ännu en skolvecka över. Eleverna har under denna vecka haft sin första läxa och även sitt första läxförhör vilket har gått riktigt bra! En del var lite oroliga innan men de märktes att de flesta hade tränat riktigt bra! 
Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Oo. Vi har även jobbat med GOTD - vilket innebär grej of the day, där eleverna får en ledtråd i början av dagen och på sista passet innan vi gick hem fick de reda på vad de var och får lite fakta om just den saken. Dagens ledtråd var "sväljer maten utan att tugga" 
och grej of the day var ormen. 
I nästa vecka får eleverna läsläxa men de kommer även att få veckansord i nästa vecka även den läxan kommer att vara från måndag till fredag. 
I slutet av nästa vecka kommer jag att försöka börja med bedömningstödet i matte med eleverna när vi har Helena inne i klassen. 
Idrotten kommer att vara ute iallafall till höstlovet så kläder efter väder! 
Påminner om lära känna samtalslapparna. 

Inför nästa vecka: 
Måndag: Utdelning av läxa, läsläxa och veckansord
Tisdag: Musik
Onsdag: Idrott, glöm inte ombyte, skor och handduk. 
Torsdag:Idrott, glöm inte ombyte, skor och handduk.  Bild
Fredag: Läxförhör läs läxa och veckans ord. 


Idrott v. 35

Hej där hemma! här kommer lite om än sen info ang. idrotten denna veckan då jag äntligen fick tag på Alexander. 
Denna vecka behöver eleverna inte ha ombyte imorgon onsdag. Men på Torsdag behöver de ha ombyte, skor och handduk för dusch efter idrotten med sig till skolan. 
Idrotten kommer denna vecka att hållas ute (så länge som vädret tillåter det). 
Lappar om lära känna samtal kommer ut imorgon (ons) då det blev lite ont om tid efter musiken idag. 
Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka! 

Läsläxa!

Eleverna har idag måndag fått sina läseböcker! De var super exalterade och lite nervösa över hur det skulle fungera  med att få läxa för första gången! Hur ser nu denna boken ut? Jo se bifogad bild lite längre ner på sidan. Alla elever har idag fått den gröna boken, framöver kommer de säkert bli en del som kommer att behöva byta till den röda när de utvecklas i sin läsning men för att få lite koll så får alla samma läxa första veckan. 

Läsläxan bör tränas lite varje dag.  Eleverna får med sig boken hem på MÅNDAGAR och den ska tillbaka till skolan på FREDAGAR . 
Veckans läxa är sidan 6-9! 

Hej där hemma!

har fortfarande inte riktigt förstått mig på hur denna bloggen fungerar men här kommer nu ett något försenat veckobrev. 
Första veckan rullade på i ett jämt tempo och eleverna fick lite förmak på hur skollivet kommer att se ut framöver. 
Idag ( måndag) får de hem sina läseböcker som de kommer att ha läxa i.
Vi börjar med första kapitlet som är sidan  6-9. 
I denna vecka börjar vi så smått att ha lektioner som vanligt, vilket innebär att eleverna har idrott onsdag och torsdag. 
Hoppas på att kunna skicka hem tider till lära känna samtal denna vecka. 
Hoppas på att ni alla får en trevlig vecka!
Mvh Sandra och Helena

Hej alla vårdnadshavare! 

Välkomna till bloggen för åk 1!😊

Mitt namn är Sandra Nilsson och jag kommer att vara klasslärare för åk 1! 
Då allt inte är som vanligt på grund av convid så hade jag inte möjlighet att besöka klassen innan skolstart men jag är så taggad inför detta nya läsår och lära känna alla elever! 
Jag kommer att bjuda in till lära känna samtal ganska tidigt nu under höstterminen så att vi alla kan träffas och prata och lära känna varandra lite mer. 


Nu är det alldeles straxt dags för alla elever att återvända till skolan efter ett långa och härligt sommarlov.
Hoppas att ni alla har haft en härlig och avslappnande sommar! 


På så är förutom jag som klasslärare så är även Jonathan Mills ny han kommer att hålla i musikundervisningen för våra elever. 

Eleverna kommer att gå i skolan varje dag från 8.10 till 13.00 måndag till fredag. 
Idrott kommer eleverna att ha Onsdagar och Torsdagar. 


I klassen kommer jag, Sandra Nilsson och även fritidspedagog Helena att jobba, Helena har ju som ni alla vet följa klassen under förskoletiden så henne känner både ni och barnen sedan innan. 

Under första skolveckan är det ingen idrott på schemat utan vi kommer att använda första skolveckan till att lära känna varandra och gruppen. 
Under torsdagen kommer hela stenhuset att genomföra en sjukamp. Ta gärna med en vattenflaska då vi hoppas på att de blir en varm och härlig dag. 

Under första veckan kommer jag att skicka hem mycket information, varav viss information ska tillbaka till mig. 

Schema för eleverna kommer att skickas ut under förstaskolveckan. 


Telefonnr till lågstadiet är 0490-257306

Ser fram mot ett lärorikt läsår!
/ Sandra och Helena 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar